woman wearing white crew neck shirt

Mi az a nikotinos e-liquid?

Az interneten szörfözve egyre többször bukkanhatunk egy furcsának tűnő kifejezésre, a nikotinos e-liquidre. A nevéből ítélve a dohányzáshoz vagy a dohányzás alternatíváihoz kötődik, és valamilyen folyadékot jelölhet.

De mi is ez a dolog pontosan? Mire való és hol lehet beszerezni? Ennek jártunk utána részletesebben.

A nikotinos e-liquid e-cigikbe tölthető

Ez a folyadék az elektromos cigarettáknál használható fel, annak patronját lehet vele utántölteni. Rendkívül sokféle ízben áll rendelkezésre, ezért mindenki a saját ízlésének megfelelő változatot rendelheti meg. Az e-cigiben található akkumulátor a fűtőszála segítségével felforrósítja az e-liquidet, amely légneművé válik, és a felhasználó belélegzi.

A nikotinos e-liquid a nevében is jelzi, hogy nikotintartalmú e-liquidről van szó, amely a torokhatás eléréséhez szükséges. Ez akkor jelentkezik, amikor a dohányosok valódi cigit szívnak, ezt is imitálja ez elektromos cigaretta. Emellett a test által kíván nikotin is így jut be a szervezetbe.

Az e-liquidek esetében is fel van tüntetve, hogy az adott termék mennyi nikotint tartalmaz. Léteznek 0 mg-os, nem nikotinos típusok, míg a többinél általában három kategóriát használnak a gyártók. Itt létezik gyenge, közepes és erős kivitel is, ahol egyre több ennek az anyagnak a koncentrációja az utántöltő folyadékban.

Az aroma is fontos összetevője az e-liquidnek, hiszen ez adja azt az ízélményt, amit a felhasználó kereshet. Szinte már nincs is olyan íz, amely ne lenne elérhető, a leggyakoribbak között megtalálható az áfonya, az alma, az amaretto, a banán, a borsmenta, a bourbon vanília, a cappuccino, a citrom, a klasszikus dohány, a mentol, a cseresznye, a csokoládé, a dianás cukor, a Donald rágó, az eper, az eukaliptusz, a görögdinnye, a kókusz, a málna, a mangó és még más.

A legtöbb webshop elérhetővé teszi a felhasználó visszajelzéseket is, ezeket érdemes áttanulmányozni, ha új ízeket keresünk. Így valódi képet kaphatunk arról, melyik nikotinos e-liquid jó, és tehetünk vele egy próbát.

Figyelem! Ez a cikk a tájékoztatást szolgálja, és nem célja a dohányzás, az e-cigaretták vagy a hozzájuk szükséges kellékek és kiegészítők reklámozása.