Mit várhatunk a life coachingtól?

„Mit kezdjek az életemmel?”, „Egyszerűen nem érzem, hogy bármilyen célom is lenne az életben.” – ezek olyan dilemmák, amelyekkel a legtöbbünknek az életünk egy bizonyos pontján meg kell birkózni.

Ezt megtehetjük egyedül is, de sokan fordulnak életvezetési tanácsadókhoz, akik segítenek túllendülni a válságon azáltal, hogy támogatnak minket az erősségeink és az aggodalomra okot adó területek azonosításában, és arra ösztönöznek, hogy az előbbieket kihasználva kezeljük az aggályainkat.

Ezért is gondoltuk úgy, hogy a mai cikkünkben összegyűjtjük, hogy mit is várhatunk egy ilyen foglalkozástól.

Ellenállásba fogunk ütközni

Szeretnénk azt mondani, hogy könnyű változtatni az életünkön. de sajnos ez legtöbbször nem így van. Még akkor is, ha kétségbeesetten vágyunk a változásra, egy részünk biztosan ellenáll és a fejlődésünk útjába áll majd. Ezért is lehet hasznos egy life coach-al való együttműködés, hiszen ő jobban fel tudja tárni, hogy valójában mi is történik velünk pontosan, és segít túllépni rajta.

Nekünk is bele kell fektetnünk az energiát a folyamatba

Az életvezetési tanácsadónk hiába rendelkezik szuper készségekkel és tudással, illetve teszi fel a világ összes kérdését, a life coaching nem lesz eredményes, ha mi nem fektetünk bele elég időt és energiát. Ez olyan, mintha veszünk egy önsegítő könyvet, és az éjjeliszekrényen hagyunk anélkül, hogy belelapoznánk. Ahhoz tehát, hogy a legtöbbet hozzuk a life coaching foglalkozásból, nyitottnak kell lennünk, és el kell végeznünk a ránk szabott feladatokat.

A foglalkozások érzelemdúsak lesznek

Ez az a dolog, ami a legtöbbünket elriasztja attól, hogy life coachingon vegyen részt, pedig ez is a fejlődés része. Az életvezetési tanácsadó egy biztonságos helyet teremt, ahol lehetünk mérgesek egy korábbi kudarc miatt, ejthetünk pár könnyet, amikor visszaemlékezünk egy halott szerettünkre, vagy úszhatunk a boldogságban egy örömteli esemény miatt. Egy a fontos, ezeknek minél előbb a felszínre kell törniük, hogy a life coach segítségével át tudjuk őket formálni, és így az egész foglalkozáshoz is pozitívabban tudunk majd hozzáállni.

Egy teljesen új világ nyílik meg

Amint elkezdjük a life coach segítségével ismét felfedezni, hogy mit is szeretnénk pontosan az életünkben, egyre “éhesebbek” leszünk a tudásra és az új tapasztalatokra. Tehát érdemes vigyázni, mert a személyes fejlődés valódi függőséget okozhat!