man in gray shirt and brown cowboy hat sitting on grass field

Milyen hibákat kerülj el kezdő e-cigi felhasználóként?

Egyre többen térnek át az e-cigire a dohányosok közül, sokszor leszokási célzattal. Az e-cigi egyik előnye abban rejlik, hogy választható csökkentett nikotin tartalmú, illetve nikotinmentes folyadék is, valamint egyre több ízben elérhető.

A különféle ízeket akár magunknak is keverhetjük, így korlátlan ízkombinációt érhetünk el. Felmérést végeztek kezdő felhasználók között, melynek eredményeként megállapították, hogy kezdetben a felhasználók olyan hibákat vétenek, melyek ártanak készüléküknek. Nézzük, mik ezek.

Találomra kevert ízek

Való igaz, szabadon keverhetjük az ízeket, de nem mindegy, hogy mit mivel párosítunk. Vannak olyan ízkombinációk, amiket például fagylaltban sem választanánk magunknak, mert az ízek nem harmonizálnak egymással, pl. a csokoládé és a citrom. Olyan ízeket kombináljunk, melyek erősítik egymást, harmonizálnak egymással. Jó választás a csokoládé és az eper, vagy a csokoládé és a meggy.

Nikotin koncentráció

A piacon sokféle e-folyadék kapható, melyek egy része tartalmaz nikotint is. Ha leszokási célból vásárolunk e-folyadékot, mindig figyeljünk oda a vásárláskor, hogy valóban olyat kaptunk-e. Ha azonban nikotint tartalmazót vásárolunk, akkor fokozottabban figyeljünk oda, ellenőrizzük, hogy mi van a címkére írva. Előfordulhat, hogy olyan magas koncentrációban tartalmaz nikotint, ami már illegális.

Minőség

Mindig jó minőségű terméket válasszunk. Ha valami nagyon olcsó, azt inkább ne vegyük meg, könnyen előfordulhat, hogy nem fog működni. Vagy akár még veszélyes is lehet. A nagyon gyenge minőségű felrobbanhat, ha a szikra csatlakozása nem megfelelő.

Többet érünk el azzal, ha elsőre vesszük meg a garantált minőségűt, mintha egy utánzatot veszünk, amit utána kidobunk.

A kikapcsolás fontossága

A készülék akkumulátorral működik, amit használat előtt be kell kapcsolni. Ezt követően melegszik fel a folyadék, melynek gőzét belélegezzük. A kezdő e-cigi használókkal sűrűn előfordul, hogy használat után egyszerűen zsebre vágják anélkül, hogy kikapcsolnák.

Így a készülék tovább működik, az akkumulátor hamarabb lemerül, és a folyadéktartály is hamarabb ürül.