Milyen előnyei és hátrányai vannak a Lidl akciós újságnak?

Az internetnek köszönhetően már nem kell várni az újságkihordókra, ahhoz, hogy megtudjuk milyen akciókkal készülnek a nagy áruházláncok.

Minden akciós újság elérhető a világhálón mindössze néhány kattintással, nincs ez másképp a Lidl esetében sem. De miért is érdemes tájékozódni az akciókról?

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk a Lidl akciós újság mellette és ellene szóló érvet.

Pozitívumok

Tájékozódás: A Lidl akciós újság átfutásával tájékozódhatunk arról, hogy milyen termékeket forgalmaznak nagyjából. Láthatjuk, hogy árulnak ételeket, italokat, ruházatot, lakberendezési tárgyakat stb. Megtudhatjuk a termékek eredeti és kedvezményes árát is.

Összehasonlítás: Az interneten elérhető akciós újságokat egy pillanat alatt hasonlíthatjuk össze. Így például megtudhatjuk, hogy a mirelit pizza akció melyik áruházláncnál kedvezőbb. Vannak olyan weboldalak, amelyek kifejezetten erre specializálódtak. Az összes aktuális akciós újság egy helyen elérhető.

Spórolás: Vannak olyan termékek a háztartásban, amelyek akció nélkül bizony komolyabb összegbe kerülnek, ilyen például a mosószer. Nagy bevásárlás előtt érdemes átfutni, hogy például a Lidl akciós újság tartalmaz-e kedvező áron megvásárolható tisztítószert. Lehet, hogy olyan jó kedvezmény van, ami buzdít majd arra minket, hogy kettőt is vásároljunk.

Igazodás: Abban az esetben, ha rendszeresen figyelemmel követjük a Lidl akciós újság tartalmát, akkor az éppen aktuális leárazásokhoz igazíthatjuk a vacsoránkat. Mit is jelent ez? Ha akciós a spenót, akkor a héten spenót főzeléket vacsorázhatunk. Ötletet is meríthetünk, régen volt már müzli reggelire? Pont egy teljes kiőrlésű zabpehely verhetetlen áron kapható.

Negatívumok

Halmozás: A nagy akciók hatására hajlamosak vagyunk raktározni, néha teljesen fölöslegesen. Például egy termék engedményes áron elérhető, ez motivál minket, hogy vásároljunk belőle kettő vagy akár három darabot is, nem is gondolunk arra, hogy következő alkalommal még nagyobb akció is lehet.

„akciós volt”: Előfordul, hogy bizonyos termékeket azért vásárlunk meg, mert akciós volt, pedig az ég világon semmi szükségünk nem volt rá!