Így vegyük rá a gyermekünket arra, hogy eleget igyon!

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitelnek fontos része van abban, hogy a gyermekeink egészséges felnőtté cseperedjenek. Sajnos azonban a legtöbb lurkóba úgy kell bele imádkozni a vizet, a játék hevében ugyanis gyakran eszükbe sem jut, hogy igyanak.

Ez azonban egyáltalán nem jó dolog, mivel akár kiszáradáshoz is vezethet, különösen a közelgő nagy nyári melegben A szülőknek ilyenkor muszáj bevetniük néhány apró praktikát, amelyeknek a segítségével a legnehezebben ivó gyereknél is elérhető a több folyadékbevitel.

Mintás kulacs gyerekeknek

Egy színes vagy a kedvenc figurájukkal ellátott kulacs gyerekeknek igazi élménnyé varázsolja az ivást. A kiválasztása során azonban mindenképpen ügyelnünk kell arra, hogy a lurkók könnyen tudjanak belőle inni, mivel általában mindent sietve csinálnak. Ezért érdemes olyan verzió mellett letennünk a voksunkat, amely szívókával vagy szívószállal van ellátva, illetve a teteje pohárként is használható a kényelmesebb iváshoz.

Emellett még a vásárlás során szemmel kell tartanunk azt is, hogy a kiszemelt termék ne tartalmazzon BPA-t, egy a műanyag termékek gyártásában gyakran használt, és a gyerekek egészségére potenciális veszélyt jelentő vegyi anyagot.

Végül, de nem utolsó sorban engedhetetlen még a kulacs megfelelő tisztíthatósága is. Olyan verziót érdemes választani, ami elemeire szedhető, vagy rozsdamentes acélból készült.

Mutassunk példát!

A gyerekek általában a szüleik viselkedéséből tanulják a legtöbbet. Vagyis, ha azt látják, hogy mi is odafigyelünk a megfelelő folyadékbevitelre, és mindenhová magunkkal visszük az általunk korábban vásárolt utazó poharat, akkor számukra is ez lesz majd a természetes. Az utazó pohár, ahogy a neve is jelzi, hordozható és bármely évszakban jó szolgálatot tehet. Télen melegen, nyáron pedig hidegen tartja az italokat.

A gyerekek első számú kifogása az szokott lenni a csapvízzel kapcsolatban, hogy nem ízlik nekik. De akkor mégis mit tehetünk, ha nem akarjuk, hogy cukros löttyöket fogyasszanak, továbbá szeretnénk a műanyagmentesség jegyében leszoktatni a családod a palackozott ásványvízről?

Érdemes bevetni ilyenkor a gyümölcsös vizet. Itt nem feltétlenül csak a citromos limonádéra gondolunk. Készíthetünk például mentás-citromos, levendulás-citromos, grapefruitos-rozmaringos vagy akár epres-bazsalikomos ízesített vizet is.  A lehetőségek száma határtalan. Egy a fontos, lehetőség szerint próbáljuk meg mellőzni az édesítésüket!