macska nevek

Hogyan válasszunk macska nevet?

Amikor elhatározzuk, hogy a család létszámát növeljük egy négylábú aprósággal, akkor bizony nincs könnyű dolgunk a választásban. Nem csak a cica kiválasztására gondolunk, hanem a macska nevek közül is néha nehéz választani. Beszélhetünk akár mentett vagy kapott szőrpamacsról, alap dolog, hogy elnevezzük az új családtagot.
Ebben a cikkünkben tanácsokat osztunk meg azzal kapcsolatosan, hogy hogyan válasszunk macska nevet.

Jellemző

Sokszor segítségünkre lehet, ha néhány napot együtt töltünk a cilamilával, és megfigyeljük, hogy például mennyit alszik, játékos, vagy inkább nyugodtabb fajta. Ha például sokat szundít, akkor a Szundi egy igazán találó név lehet, vagy ha mentett cicáról van szó, akkor lehet Sánti is.

Fajta

A cicus nevét az alapján is választhatjuk, hogy milyen fajta. Ha például fajtatiszta kiscica, akkor utána nézhetünk, hogy milyen eredetű a fajta, így inspirációt meríthetünk az adott ország nevei közül is. Gondoljunk csak bele, ha amerikai drótszőrű, akkor választhatunk egy amerikai nevet is, például Jennifer, John, Robert.

Híresség

Lehetséges, hogy van egy kedvenc színészünk, írónk, felfedezőnk, akkor nyugodtan használhatjuk az ő nevüket is. Ilyen lehet például Socrates, Kolumbusz, Johnny Depp, Balzac. Tökéletes választás DiCaprio is, melyik hölgy ne szeretné megosztani a lakását Leonardóval?

Vicces nevek

Térjünk ki a vicces nevekre is, hiszen néha egy macska név egyszerűen csak jóérzést tud bennünk kelteni. Nézzünk is erre néhány példát és nevessünk együtt!
Katy Purry, Cheddar (csak, mint a sajt), Sushi, Buborék, Burrito.