babzsákfotel

Hogyan válasszunk babzsákot egyszerűen?

Bár a gyártók régen még nem igazán kényeztettek el bennünket választási opciókkal a babzsákokat illetően, ám manapság már a lehetőségek tárháza – kis túlzással – határtalan: klasszikus ülőpuff, gyermek hempergő, egyszemélyes fotel és még hosszan folytathatnánk a sort.

A közülük történő választást leginkább az egyéni preferenciák fogják meghatározni, de mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket, azért azt nem árt átgondolni, mi célt is fog szolgálni az otthonunkban ez az igazán komfortos bútorzat.

Egyáltalán nem mindegy például, hogy maguknak vagy a gyermekünknek szánjuk. Manapság ugyanis kaphatók már babzsákok gyerekeknek is, méghozzá mini és junior változatban, amin nincs is mit csodálkozni, hiszen nagyszerű ülőalkalmatosságként szolgálnak a legkisebbek számára is.

Sőt, sokkal ideálisabbak, mint a hagyományos székek vagy kanapék, mivel megszabadítják a gyerkőcök izomzatát a görcsösségtől. Mindezt pedig annak köszönhetően, hogy a benne lévő polisztirol gyöngyök képesek felvenni a testük formáját.

Mire kell figyelni még?

A méret nem csak abból a szempontból lesz fontos, hogy magunknak vagy a lurkóknak vásároljuk a babzsákot, hanem abból is, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre. A nagyméretű, felnőttek számára készült babzsákok ugyanis szinte majdnem akkorák, mint a hagyományos fotelek. Ergo egy kis szobában biztosan nem fognak elférni.

Fogjunk tehát egy mérőszalagot, és mérjük le a babzsákfotel tervezett helyét! Ha ez passzol a termék leírásában olvasottakkal, akkor nyugodtan megvásárolhatjuk. Abban az esetben viszont, ha nem, akkor vagy érdemes egy új helyet keresni neki, vagy egy másik fotel után nézni.

Végül pedig az anyagáról sem szabad megfeledkezni!

Azt, hogy milyen matériából készül a számunkra ideális babzsák rendszerint a funkció határozza meg. El kell döntenünk tehát, hogy kültérre vagy beltérre szánjuk. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyire kell strapabírónak lennie.

Abban az esetben ugyanis, ha a gyerkőc szobájába kerül majd, akkor mindenképp ellenálló anyagot kell választanunk, ami lehet például bőr, műbőr, vagy egy erős és vastag pamuthuzat.

Ám a huzat választásnál a tisztíthatóság is egy fontos tényező. Ha jót akarunk magunknak, akkor olyan babzsák mellett kell letennünk a voksunkat, amelynek a huzata lehúzható, és mosógépben mosható.