Hogyan válasszunk a kutya nevek közül?

Ha úgy döntünk, hogy egy kutyával növeljük a családunk létszámát, akkor bizony nagy fába vágjuk a fejszénket. Egy négylábú házi kedvenc rengeteg örömöt tud okozni, ez kétségtelen. Természetesen a család legújabb tagja sem maradhat név nélkül. Ki kell választanunk egy olyan nevet, ami illik a kis kedvenchez.
Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami segíthet a legmegfelelőbb kutya nevet kiválasztani.

Legyen egyszerű

Amikor eljutunk a névadáshoz, tartsuk szem előtt, hogy a kutya nevek közül olyat találjunk, ami egyszerű. Ez nem csak számunkra fontos, hanem a kutyának is, hiszen egy rövid, egyszerű nevet maga a kutya is könnyeben megjegyez és azonosul benne, hogy ez az ő neve és ha ezt a nevet hallja, akkor bizony róla van szó.

Vállalhatóság

Ha az utcán sétáltatjuk a kutyánkat és szeretnénk a nevén szólítani, akkor gondoljuk végig, hogy milyen kutya név lenne az, amit szívesen hangoztatnánk más emberek előtt is.

Fajta

Minden kutyafajtának megvannak a maga sajátosságai. Könnyedén meríthetünk inspirációt a kutyánk fajtájából is. Az interneten sok információt olvashatunk a különböző fajtákról, így biztosan eljuthatunk a tökéletes kutya névhez.

Személyiség

Csak úgy, mint az embereknek, a kutyáknak is megvan a saját egyéniségük. Pontosan ezért az egyik legjellemzőbb személyiségüket is használhatjuk névként. Ha kicsi kutyaként folyamatosan aludt, akkor a Szundi vagy a Lusti tökéletes név. Ezzel emlékezünk, hogy milyen is volt kiskorában a kedvenc négylábunk.