A tökéletes énidő megteremtésének 4 legfontosabb feltétele

A modern embert egyetlen év leforgása alatt annyi inger éri, amennyit dédszüleink egy egész élet leforgása alatt tapasztaltak. A felpörgetett életmód, a munkahelyi stressz és a hétköznapi nehézségek rengeteg energiát képesek elszívni, így a feltöltődés alapvető fontosságú mentális egészségünk megőrzése szempontjából. A tökéletes énidő megteremtéséhez nem kell elutazni egy távoli országba, otthon is megteremthetjük magunknak, ha ismerjük a szabályait. 

Viszlát okostelefon

Az utóbbi évtizedekben az okostelefon lett a legtöbbet használt eszköz az emberek kezében. Nem titok, hogy bizonyos applikációk és a közösségi média oldalak függőséget okozhatnak, de a hírek folytonos nyomonkövetése is addikciót válthat ki. A nyugodt feltöltődés egyik alapfeltétele, hogy elzárjuk magunkat azoktól a dolgoktól, amelyekre nincs közvetlen hatásunk, ide tartoznak a telefonunkból érkező információk kis. Amikor önmagunkra helyezzük a fókuszt, lassan visszaáll a testünk belső harmóniája.

Fontos a kényelem

Az éjszakai, pihentető alvás nagyon fontos, de a feltöltődésre napközben is szükségünk van. Sajnos nem tehetjük meg, hogy minden nap alszunk egy órácskát ebéd után, de meg kell teremtenünk a lehetőségét annak, hogy egy kicsit elvonulhassunk a világ zaja elől. A babzsákfotelek nagyszerű helyszínei az énidőnek, ahol nyugodtan, kényelmesen pihenhetünk egy keveset, mielőtt ismét szembenézünk a ránk váró feladatokkal.  

Illatgyertya, illóolajok vagy füstölő

A tudatunk lecsendesítése egyszerűbb, ha kellemes illat vesz minket körül, ami eltér a megszokott ingerektől. A kellemes levendula, zsálya, citromfű vagy teafa illata megnyugtatja az elmét, lelassul a pulzus és szabályossá válik a légzés. Ha napközben túl sok inger ér bennünket, érdemes illóolajokkal, illat gyertyával vagy füstölővel ráhangolódni a nyugodt estére. Munkahelyen egy kellemes illatú, természetes anyagok felhasználásával készült testpermet segíthet oldani a stresszt.

Élvezd a csendet

A felpörgetett hétköznapok után nagyon furcsának tűnhet meghallani a csend. Maximális csend persze nem létezik, hiszen valami mindig zúg a háttérben, de igyekezni kell minél közelebb kerülni hozzá. Ha mégis úgy érezzük, elsőre túlságosan nyomasztó a némaság, akkor kapcsoljunk halk, meditatív zenét.