kiskutyák

4 tipp, hogy hogyan kényeztessük kutyáinkat

Nem csak a gazdiknak, de a házi kedvenceknek is kijár a törődés és kényeztetés. Bizony, egy kutyának is lehetnek nehéz napjai, szoronghatnak, egyedül érezhetik magukat. A napi törődés szükséges, de néha egy kis extra is megengedhető. Így biztosan boldog kutya tulajdonosok lehetünk.

Ebben a cikkünkben megosztunk 4 tippet, amivel plusz kényeztetésben részesíthetjük imádott négylábú barátainkat.

Kutyakozmetika

A szépítkezés nem csak nekünk jár, a házi kedvenceink is élvezik, ha levágják a lábkörmüket, kifésülik a szőrüket. Nem is csak az élvezet a fontos, hanem az, hogy ez hozzájárul az egészségükhöz és a közérzetükhöz is.
Miből is áll egy komplett kutyakozmetika? Konzultációval kezdődik, hiszen fontos felmérni, hogy milyen kezelés is szükséges és mik a mi, azaz a gazdi igényei. Ezt követően jöhet a fürdetés, szőrbontás. Következő a szárítás, majd a nyírás. Szemek és fülek tisztítása, majd a karmok vágása. Külön kérhetjük a fogak tisztítását is.

Az első alkalommal lehet, hogy kicsit ellenállnak, de az eredményt a kutya és a gazdi is imádni fogja.

Kutyamasszázs

A kutyák imádják a kutyamasszázst. Csak úgy, mint az embereknek, nekik is jól esik egy kiadós masszázs a kedves gazditól. Ha már régóta van kutyának, akkor tudjuk, hogy csak egy kicsi simitől is a házi kedvencek elterülnek a földön, felemelik a lábukat és kérlelnek minket, hogy „még még, ne hagyd abba”. Ez nem csak élvezetet ad nekik, de egészségügyi szempontból is hasznos. A masszázs nyugtatja a kutyákat, serkenti az anyagcserét és a vérkeringésre is pozitív hatással van.

Játékok

Vannak olyan gazdik, akik elhalmozzák kutyusaikat játékokkal és vannak, akik csak 1-2 labdát tartanak otthon. Ha a második kategóriába tartozunk, akkor időnként vásároljunk új intelligencia és stratégiai fejlesztő játékokat. Élvezet lesz nézni, hogy mennyire boldog lesz a kis kedvencünk, ha játszunk vele.

Séta a szabadban

A kutyák is szeretnek néha új területeket felfedezni, ezért a séta nagy örömöt képes nekik okozni. A változatos napok egy kutya életében is pozitív hatással van.